• Forside
  • Aktuelt
  • Ledere
  • Inspiration
  • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Om KFUM-Spejderne » Hvem er vi

Hvem er vi?

KFUM-Spejderne i Danmark er et spejderkorps. Vi har knap 24.000 medlemmer. Spejder er ikke noget man "går til" - det er noget man er. Nøgleordene er selvstændighed, ansvar, demokrati og respekt for mennesker fra alle kulturer. 

Som en del af den danske spejderbevægelse er KFUM-Spejderne i Danmark tilsluttet The World Organization of The Scout Movement WOSM , som organiserer spejdere over hele verden.

 

Formål

Som spejdere har vi ikke en partipolitisk holdning, men vi har en holdning til livet. 

Vi er respektfulde overfor andre mennesker, og vi værner om naturen. En spejder er ærlig og ansvarlig og har sin egen mening.

Du kan læse mere om vores formål her.

 

Religion og tro

KFUM-Spejderne er tilknyttet den danske folkekirke, og en del af vores formål er, at præsentere medlemmerne for det kristne budskab. Vi vil og kan på ingen måde tvinge dem til at tage det til sig. Det er vigtigt for os, at der er plads til både tro og tvivl.

Det kan du læse mere om i afsnittet om religion og tro.

 

Natur
En vigtig del af spejderlivet foregår i naturen. Som KFUM-Spejder lærer man at respektere og værne om naturen ved at leve, lære og lege i det fri. Derfor er friluftslivet en central del af spejderarbejdet, både i hverdagen og når vi mødes på lejre.

 

Organisationen

KFUM-Spejderne blev oprettet i 1910 og drives efter både verdens-spejderbevægelsens formål, principper og metode samt korpsets eget formål.

 

På disse sider kan du læse mere om KFUM-Spejdernes formål, vision og historie.