• Forside
  • Aktuelt
  • Ledere
  • Inspiration
  • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Ledere » Uddannelse

Uddannelse hos KFUM-Spejderne

Vi leverer spejderarbejde i topkvalitet, og ligesom kompetenceudvikling er i fokus på arbejdsmarkedet, er det vigtigt, at du som leder uddanner dig og bliver inspireret til spejderarbejdet. Det er vores mål, at have en tidssvarende uddannelse med fokus på netop det du har behov for - og at du bliver klar over hvordan du kan bruge det du lærer hos os, i dit liv udenfor spejder.

 

Her på siderne kan du orientere dig overordnet om de enkelte tilbud, mens mere specifik information om de enkelte kursers konkrete indhold udsendes direkte til grupperne ca. 4 måneder inden kurset. 

 

Patruljesystemet i praksis
I KFUM-Spejdernes uddannelse er patruljesystemet i fokus. Som deltager bliver du allerede fra første dag opdelt i patruljer med spejdere fra hele landet, som du måske ikke kender i forvejen. På de fleste kurser skiftes patruljemedlemmerne til at være patruljeleder, så alle prøver det. Når kurset er ovre, er patruljens 6-7 spejdere en enhed, der har haft helt specielle oplevelser og ceremonier sammen, som kun de kender - Det giver sammenhold.

 

Learning by doing
KFUM-Spejdernes uddannelse er spækket med spændende indhold, som retter sig direkte til spejderne i de enkelte målgrupper. Men spejderarbejdet bygger på en undervisningstilgang, som handler om at eksperimentere med stoffet, så derfor vil underviserne sørge for, at du kommer til at afprøve alle de ting, du bliver underviset i.

 

Mål og rammer styrer
Vores uddannelse er styret af mål- og rammer, og det betyder at selvom der findes flere kurser med samme navn, så kan indholdet være meget forskelligt. Én ting er dog sikkert - uanset hvilket kursus (med samme navn) du deltager på, så når du samme mål. Som bekendt er der flere veje til Rom, og sådan er det også med KFUM-Spejdernes uddannelse.