• Forside
  • Aktuelt
  • Ledere
  • Inspiration
  • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Ledere » Tema » Scout Academy

Scout Academy

Scout Academy startede i september 2006 som et pilotprojekt. Man har siden udviklet konceptet, og Scout Academy består nu af 6 delprojekter, der løber i perioden januar 2008 til december 2009. Projektet er økonomisk og juridisk forankret hos KFUM-Spejderne.

 

Scout Academy er et tilbud, som alle spejdere kan søge om optagelse på og man kan gennemføre Scout Academy på tre måder:
Et forløb bestående af 5 moduler for spejdere mellem 18 og 24 år, der afholdes på Houens Odde Spejdercenter. Forløbet strækker sig fra januar til oktober 2008.

Et 21 uger langt højskoleophold på Nørgaards højskole, hvor 12 spejdere og 12 højskoleelever (der er udfordret bogligt eller socialt) inddeles i fire projektteams, der skal gennemføre et projekt i højskolens nærområde. Alle deltager på en særlig Scout Academy linje, samtidig med at de kan tilmelde sig valgfag. Forløbet strækker sig fra januar til juni 2008.

Et forløb for spejdere over 24 år, der inkluderer en Kick Off weekend og støtte fra Scout Academy staben.  Forløbet opstartes i september 2008.
 
Fælles for forløbene er, at alle deltagerne formulerer og realiserer et Scout Academy projekt i samarbejde med børn og unge, der har nogle særlige vilkår. Det kan være de er handicappede, har en anden etnisk baggrund eller at de er udfordret bogligt eller socialt. Til at klæde deltagerne bedst muligt på til dette, har Scout Academy både tilknyttet kursusledere, oplægsholdere samt et vejlederkorps bestående af 9 tidligere deltagere, der støtter deltagerne med gode råd.

Ud over at blive introduceret for KFUM-Spejdernes historik og kristne grundlag samt forskellige projektledelsesværktøjer, bliver alle Scout Academy deltagerne bedt om at kortlægge deres kompetencer, samt beskrive hvilke af disse de ønsker at styrke i det kommende forløb. I kraft af, at deltagerne skal samarbejde omkring et projekt, og derfor selv finde samarbejdspartnere, midler til realisering og meget andet gennemgår de også en personlig udviklingsproces.
Scout Academy afsluttes da også med et modul, hvor deltagerne evaluerer hele forløbet og, i samarbejde med kursuslederne, sætter ord på de kompetencer, de har styrket og udviklet undervejs. Dette nedfældes i et kompetencebevis, som deltagerne kan bruge på deres videre vej i uddannelse og erhvervsliv.

/upload/logo/scoutacademy.gif

 

/upload/scoutacademy/sa_instruktion_ude209_139.jpg

 

 

 Info

Flere artikler om:

Hjemmesiden

 

Evaluering