• Forside
  • Aktuelt
  • Ledere
  • Inspiration
  • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Ledere » Internationalt » Europæisk volontørtjeneste

Europæisk volontørtjeneste

Europæisk volontørtjeneste / European Voluntary Service (EVS) er et tilbud til unge mellem 18 og 30 år, om at tilbringe 2-12 måneder i udlandet og udføre frivilligt arbejde.

 

Længden af et volontørprojekt må inklusiv forberedelse og evaluering ikke overstige 24 måneder.

 

Arbejdsområderne dækker socialt arbejde, miljø, kunst og kultur, sports- og fritidsaktiviteter.

 

Europæisk volontørtjeneste giver modtagerorganisationerne en mulighed for at få tilknyttet en ung person fra et andet land, som kan give en hjælpende hånd og evt. bidrage med idéer andre måder at gøre tingene på.

 

Der er tale om ulønnet arbejde på fuld tid, som skal være til gavn for lokalsamfundet. Dog får volontøren lommepenge og fri kost og logi under opholdet.

 

/upload/pics/volontoer.jpg

 

Houens Odde udsender og modtager

Houens Odde Internationale Spejdercenter er både værts- og sendeorganisation. Dette betyder at centret modtager mellem 4 - 8 unge fra hele Europa i 6-9 måneder, som bor og arbejder på centret.

 

Centret sender også danske unge ud i Europa som volontører. Kommer I på Houens Odde Internationale Spejdercenter, især i centerlejr-perioden, vil I derfor møde en dél af disse unge volontører - dem der er her lige nu kan du se her

 

Kunne du tænke dig at blive volontør i udlandet i 3-12 måneder, så kontakt Houens Odde Internationale Spejdercenter: houensodde@houensodde.dk   som står klar med hjælp og vejledning. Du kan læse meget mere om at blive EVS’er her. Informationer omkring de forskellige projekter kan du finde her.

 

”Aktive Unge” er et program for ungdomsaktiviteter uden for det formelle uddannelsessystem, som støttes økonomisk af EU. Målgruppen for ”Aktive Unge” er unge, ungdomsledere og ungdomsmedarbejdere i såvel den professionelle som den frivillige sektor. Programmet er åbent for alle uanset kulturel baggrund  og handicap. 

 

Der er mulighed for samarbejde med 31 EU lande og for nogen aktiviteters vedkommende også med 21 lande fra tre regioner, Balkan, Østeuropa og Kaukasus samt Nordafrika.  

 

Houens Odde Internationale Spejdercenter deltager i dén del af "Aktive Unge" programmet, som gælder Europæisk Volontørtjeneste (EVS).

 

/upload/pics/evs.jpg