• Forside
  • Aktuelt
  • Ledere
  • Inspiration
  • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Inspiration » Spejderleksikon » KFUM-Spejderne

KFUM-Spejderne


Det er sikkert ikke hver dag, du tænker over, hvorfor der er flere spejderkorps. Kan det ikke være det samme, om uniformen er blå eller grøn?


KFUM-Spejderne er tilknyttet den danske folkekirke. Alle spejderkorps i verden har religion og “åndelig udvikling” på programmet - ellers er det ikke spejderarbejde.


KFUM-Spejderne er knyttet til en bestemt kirke, folkekirken, mens andre spejderkorps er tilknyttet andre kirker eller religioner. Nogle spejderkorps har ledere og medlemmer fra flere forskellige kirker eller religioner, bl.a. Det Danske Spejderkorps.

Du lægger nok ikke mærke til, at din spejdergruppe er en del af kirkens arbejde i hvert eneste øjeblik. Det gør heller ikke noget. For kristendommen ligger bag hele den måde, som KFUM-spejderarbejdet er indrettet på. Når du lærer at tage hensyn til andre, er det Guds krav om, at vi skal elske vor næste, der ligger bag.

Når du lærer at glæde dig over naturen og beskytte den, er det tanken om, at det er Gud, der har skabt den, der ligger bag. Det er nogle af de ting, som du måske ikke lægger mærke til hver dag.

Til gengæld lægger du nok mærke til, at din spejdergruppe af og til er til gudstjeneste i kirken. Og ved møderne er kristendom et af de emner, I arbejder med.

 

KFUM-Spejdernes formål
“KFUM-Spejderarbejdet er et kirkeligt arbejde, hvis formål er at lade børn og unge møde det kristne evangelium og i overensstemmelse med den internationale spejderbevægelses idé at oplære til selvstændighed, medansvar, demokratisk livsholdning og mellemfolkelig forståelse.”