• Forside
  • Aktuelt
  • Ledere
  • Inspiration
  • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Inspiration » Spejderleksikon » Sct Georgs dag - 23. april

Sct Georgs dag - 23. april

Sct. Georgsdag 2009

 

Sct. Georgsdag d. 23 april er dagen hvor alle spejdere i hele verden aflægger deres spejderløfte og bekræfter, at vi vil gøre vores bedste for at overholde spejderloven. Mange steder i grupper og distrikter markeres Sct. Georgsdag ved et særligt arrangement eller ved en ceremoni. Her til højre kan du finde link til legenden om Sct. Georg. Desuden kan du finde et par eksempler på hvordan man rundt i landet vælger at markere Sct. Georgsdag, som inspiration til jeres Sct. Georgsdag-arrangement. Du er meget velkommen til at bidrage med, hvordan I holder Sct. Georgsdag i jeres gruppe eller distrikt herunder.

 

/upload/inspiration/spejderleksikon/drage_3.jpg

Årets Sct. Georgsbudskab

 

 Da B.P. startede sin første spejderpatrulje i England, erklærede han, at Sankt Georg var spejdernes forbillede.

 

Legenden fortæller at ridderen Georg kom til en by, der blev hærget af en drage. Man plejede at fodre dragen med lam, for at stille den tilfreds, men nu var man løbet tør for lam, og i stedet for skulle byens prinsesse ofres til dragen. Georg kæmpede imod dragen og vandt. Som tak ville man give ham prinsessen, men han takkede nej, da han ikke kæmpede for egen vinding, men for at bekæmpe det onde.

 

B.P.s tanke var, at vi som spejdere skulle være vor tids riddere og, som der står i Spejderliv anno 1942, altid med frejdighed og frimodighed skulle drage på togt mod det onde i verden.

 

Når vi hører legenden om Sankt Georg og dragen, er det tydeligt, hvem der er god og hvem der er ond. Så let er det ikke nødvendigvis i dag. Vi har ingen drager i fysisk forstand. Ofte er de forklædte, og vi er nødt til at se under overfladen for at kunne genkende dem. Men når vi først har lært at genkende dem, vil vi opdage, at vi møder små og store drager næsten hver dag. Drager, som vi med vores egen opførsel, kan være med til at slå ihjel, eller hvis vi ikke tænker os om, kan være

 

med til at fodre og gøre større. Det kan være, vi har klassekammerater, der bliver drillet eller holdt uden for. Til at begynde med er dragen måske bare en unge, men stopper vi ikke drillerierne, kan de blive til mobning, og derved vil dragen vokse sig større og blive sværere at overvinde.

 

Hvis vi hver dag tænker på vores spejderlov og forsøger at overholde den, vil vi være med til at holde dragerne i vores hverdag nede.

 

Rigtig glædelig Sankt Georgs Dag

 

 

Med spejderhilsener 

Bjarne Pedersen, Christian Mølsted,

Jette Fogtmann og Helle Drongstrup

Ådalens Afkom, Ejstrupholm

 

Info

Flere artikler om:

Du kan finde Inspiration til Sct. Georgsdag her