• Forside
  • Aktuelt
  • Ledere
  • Inspiration
  • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Inspiration » Spejderhjælp » Hjælp andre » ShelterBox

ShelterBox - Spejderhjælp

ShelterBox Spejderhjælp er en hjælpe-guide og idébox til spejdere, der vil gøre en virkningsfuld indsats for at hjælpe katastroferamte, hjemløse mennesker rundt om i verden.

 

/upload/inspiration/spejderhjaelp/box.jpgBaggrund
ShelterBox er en global nødhjælpsorganisation under Rotary med opstart i 2000.

Fra starten har spejdere været frivillige hjælpere ved pakning af boxene og ved tiltag, hvor der skulle samles penge ind til boxene. Spejdere fra områder ramt af katastrofer har hjulpet med at fragte boxene helt ud til de af deres landsmænd, som er hårdest ramt, hjulpet med at slå telte op og forklaret brugen af det øvrige udstyr som f.eks. vandrensningstabletterne.

 

Hvad er en Shelterbox?

En Shelterbox er en stor grøn kasse, der indeholder et ti personers kvalitets telt og andet livreddende udstyr til mennesker, der er blevet hjemløse på grund af en katastrofe.

Katastrofen kan være jordskælv, oversvømmelse, orkan, tsunami, vulkanudbrud eller konflikter. I alle tilfælde er der ofte mennesker, der må flygte for livet uden at kunne medbringe noget som helst.

 

Partnerskab mellem ShelterBox og UK spejdere
I UK indgik spejderorganisationen og ShelterBox partnerskab i 2009, hvilket giver spejderne rigtig gode muligheder for at udforske en international nødhjælpsorganisations arbejde. Spejderne lærer bl.a. gennem aktiviteter, som ShelterBox har lavet for bævere, ulve, spejdere og rovere og bidrager samtidig til ShelterBox’ indsamlinger og udbredelse af kendskabet til disse. For engelsktalende kan der hentes inspiration til aktiviteter på http://www.youngshelterbox.org/ bl.a under ”Scouts”. Der er også en ”fundraising booklet”, et lille hæfte med ideer til skægge og skøre måder at samle penge ind på. Egne erfaringer og idéer samt billeder heraf modtages gerne.

 

Støt ShelterBox

En ShelterBox koster i gennemsnit 5000 DKK – denne pris dækker box med indhold, pakning, lager, transport og distribution helt ud til de enkelte modtagere overalt i verden.

Gå ind på www.shelterbox.dk, klik på ”Donate” og følg vejledningen.

 

Alle beløb modtages med tak, dækkes ikke en hel box, kan bidraget gå til noget af indholdet.

 

Ideer til indsamling af penge " her "

 

Hele idékataloget og hjælp til aktiviteter med ShelterBox kan fås ved henvendelse til susanne.birkebaek@gmail.com , send gerne jeres egne idéer og erfaringer til samme mailadresse.

 

Om ShelterBox Spejderhjælp

Projektet er et Gilwell projekt af Susanne Birkebæk.

Info

Mærke

I kan nu tage et mærke, som kan give spejderne en masse relavant viden om katastrofer, nødhjælpsarbejde, overlevelse i naturen, fremstilling af mad og pynt af naturindsamling og samarbejde med Rotary (organisation bag ShelterBox)

 

 

Læs mere

 

Officielle hjemmeside