• Forside
  • Aktuelt
  • Ledere
  • Inspiration
  • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Inspiration » Forkyndelse » Årsmateriale » Babelstårnet » Om materialet

Om materialet

Materialet er et univers af andagter, musik,  debat og funktionen "Hvis jeg kunne spørge Gud". Prøv det, brug det, deltag i debatten! Materialet er aktivitetsbaseret, så du kommer helt sikkert ikke til at kede dig.

 

Andagterne tager sit udgangspunkt i temaer fra historien om babelstårnet fra Det Gamle Testamente og den modsvarende nytestamentlige beretning, som foregår under pinsen, hvor disciplene efter møde med Helligånden pludselig får evnen til at tale, så folk med alle forskellige tungemål forstår budskabet om Jesus. Det er temaer som sprog, stræben efter det perfekte, selviscenesættelse, forskellighed og mangfoldighed, forholdet til Gud og kommunikation, som andagterne beskæftiger sig med.

 

 

De forskellige dele af materialet

  • Andagter: her er samlet en række aktivitetsbaserede og debatskabende andagtsforslag af forskellig varighed. Nogle andagter var 15 min. andre et helt møde.
  • Babelex: her er en forklaring af nogle af de svære ord og begreber, som indgår i andagterne, og som du måske ikke kender.
  • Babelab: dette er et 'laboratorium', hvor du har mulighed for at diskutere materialet, andagterne eller hvad du nu har på hjertet.  Det er desuden her du kan se hvad folk har stillet af spørgsmål til Gud via "spørgsmålsraketten".
  • Hvis jeg kunne spørge Gud: er din mulighed for at stille spørgsmål om alt mellem himlen og jord, ved at skyde 'spørgsmålsraketten' af. Spørgsmålene kan stilles på forsiden af Babelstårnet, og kan ses på "Babelab" siden. Du kan også bare skyde raketten af, hvis du ikke lige har et spørgsmål!

 

Bibelteksten om Babelstårnet

Historie om Babelstårnet står i det gamle testamente:

 

Hele jorden havde samme sprog og samme tungemål. Da de brød op mod øst, stødte de på en dal i landet Sinear, hvor de slog sig ned. De sagde til hinanden: ”Kom, lad os stryge teglsten og brænde dem hårde!” De brugte tegl som sten og asfalt som mørtel. Så sagde de: ”Lad os bygge en by med et tårn, som når op til himlen, og skabe os et navn, for at vi ikke skal blive spredt ud over hele jorden.” Herren steg ned for at se byen og tårnet, som menneskene byggede. Så sagde Herren: ”Se, de er ét folk med samme sprog. Når de begynder at handle sådan, vil intet af det, de planlægger, være umuligt for dem. Lad os stige derned og forvirre deres sprog, så de ikke forstår hinanden.” Så spredte Herren dem derfra ud over hele jorden, så de måtte holde op med at bygge byen.   Derfor hedder den Babel, for dér forvirrede Herren sproget på hele jorden, og derfra spredte Herren menneskene ud over hele jorden. (1. mosebog kap.11, v.1-9)

 

Bibelteksten om Helligånden

Historien om da Helligånden kommer over disciplene står i det nye testamente:

 

Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor de sad. Og tunger som af ild viste sig for dem, fordelte sig og satte sig på hver enkelt af dem. Da blev de alle fyldt af Helligånden, og de begyndte at tale på andre tungemål, alt efter hvad Ånden indgav dem at sige. (Apostlenes Gerninger, kap.2 v.1)