• Forside
  • Aktuelt
  • Ledere
  • Inspiration
  • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Inspiration » Forkyndelse » Årsmateriale

Årsmateriale

Hvert år producerer KFUM-Spejderne forkyndelsesmateriale til bæver/ulve og til spejdere. Her kan du finde det nyeste foryndelsesmateriale. I øversigten til venstre kan du finde forkyndelsen fra tidligere år.

 

Korpsets forkyndelsesmateriale for 2010 er klar. Det overordnede tema for materialet er mellemfolkelig forståelse – en vigtig del af vores formål. Materialet består af et lederhæfte samt Forkyndelsemagasinet K!, som er lavet til spejdere og seniorspejdere.

 

/upload/inspiration/forkyndelse/lederhaefte2.jpg Lederhæftet

Lederhæftet giver inspiration til forskellige typer andagter og aktivteter, du som leder kan inddrage i dit arbejde med forkyndelse. Hæftet er todelt, så den ene del er målrettet bæver- og ulveledere og rummer forslag til en række andagter og aktiviteter med temaet fællesskab og venskab på tværs af grænser og forskelle. Den anden del af hæftet er rettet mod spejder- og seniorledere og indeholder en række forslag til, hvordan du som leder kan arbejde med forkyndelse ud fra magasinet K!.

 

I hæftet finder du som bæver- eller ulveleder inspiration til, hvordan du kan arbejde med forkyndelse i 2010. Hæftet består af 5 andagter, som kan afholdes til ugentlige spejdermøder og på ture og lejre. Det fælles tema for andagterne er venskab på tværs af forskelle og grænser, og andagterne kan knyttes til det nummer af Grazat, som udkommer i januar 2010.

I 2008 startede KFUM-Spejderne et samarbejde med det tunesiske spejderkorps Les Scouts Tunisien. Korpsprojektet handler ligesom andagterne om, at venskab kan eksistere på tværs af kulturer, landegrænser, religion osv. Vi håber, at du som leder vil tage nogle af trådene fra andagterne op i de aktiviteter, du planlægger i forbindelse med korpsprojektet. Du kan finde mere inspiration og viden om samarbejdet med det tunesiske spejderkorps på spejdernet.dk/arab.

 

Og husk, at dette lille hæfte ikke kan stå alene som et helt års forkyndelsesmateriale. Det skal ses som et supplement alle de allerede eksisterende materialer, som bl.a. findes her på spejdernet og på www.detmedgud.dk 

 

/upload/inspiration/forkyndelse/magassinetk.jpg Det med K

K! handler om "det med K" – altså om den kristne tro hos KFUM-Spejderne. Men bladet fokuserer ikke kun på kristendommen. Det inddrager også islam og stiller skarpt på det religionsmøde, der finder sted i KFUM-Spejdernes samarbejdsprojekt med det tunesiske spejderkorps Les Scouts Tunisiens. Med udgangspunkt i vores eget kristne grundlag kan mødet med "de andre" nemlig gøre os meget klogere på os selv og vores egen tro.