• Forside
  • Aktuelt
  • Ledere
  • Inspiration
  • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Inspiration » Ideer til aktiviteter » Vis

Spejder kryds og bolle

Det traditionelle kryds og bolle spil, i 2 nye og federe versioner. Spillepladen bliver 9 gange så stor, og spejderne er brikkerne, kan også spilles med 2 personer.

Version 1: Spejder X og O
Du skal bruge en spille plade på ca 1m. x 1m. Den kan laves af snor og pløkker, rafter og reb, kridt eller tape, alt efter underlaget.
 
Den kvadratiske spilleplade inddeles i 9 ens felter.
 
Til brikker har du 6 spejdere, fx dem med tørklæde og dem uden. Dem med sko på og dem uden. Det handler bare om at gøre det synligt for spejderne hvem der er hvem.
 
Spillet går ud på at få tre på stribe. Inden spillet begynder skal alle felter være tomme.
 
Sådan spiller man:
Spillerne stiller sig efter tur i hvert sit felt og forsøger på denne måde, at få tre på stribe lodret, vandret eller diagonalt. Hvis ingen af spillerne har fået tre på stribe så kan man begynde på ny eller fortsætte med at flytte rundt indtil en får tre på stribe.
 
Version 2: maxi brikker
Her er reglerne de samme, men i stedet for at spejderne selv er brikker, er der brikker at flytte med, og her kan man så spille 2 personer eller flere. Brikkerne kan være mange forskellige ting, se materialer.  

Materialer

Markering af spillepladen; snor og pløkker eller rafter, tape, kridt osv. Brikker til v.2: Der er mange muligheder, FX skum brikker lavet af liggeunderlag, eller 3 sten og 3 stk. brænde, eller 3 kopper og 3 tallerken osv.

 

Oprettet af: Maja Mølby Hansen

Udskriv Udskriv Send til en ven Send til en ven

Om aktiviteten

Alder: Fra 6 år

 

Antal deltagere: Fra 2 til 6 personer

 

Tidsramme: ca. 5 min.

 

Forberedelsestid: ca. 15 min.

 

Kan afvikles: Både ude og inde

 

Udviklingsområderne:
Aktiviteten understøtter udviklingsområdet Fysisk Aktiviteten understøtter udviklingsområdet Intellektuelt Aktiviteten understøtter udviklingsområdet Socialt Aktiviteten understøtter ikke udviklingsområdet Åndeligt Aktiviteten understøtter ikke udviklingsområdet Følelsesmæssigt

Flere ideer

Se også andre idéer der handler om:

Spil (26)   Konkurrencer (11)