• Forside
  • Aktuelt
  • Ledere
  • Inspiration
  • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Inspiration » Ideer til aktiviteter » Vis

Sneaktiviteter

En række aktiviteter, som I kan benytte jer af, når der er sne

Sne-kakao
Find ud af, hvor meget (rent) sne, der skal smeltes, før du kan få en kop varm kakao. Skal der bruges en halv, en hel eller to liter sne?

Sne-lampe
Der laves en mængde snebolde, som derefter benyttes til at opbygge en lille igloo. Der må meget gerne være huller mellem sneboldene. Til sidst sættes et tændt fyrfadslys ind i igloo'en, og lampen er færdig.

Saftevandsis
Et dybt fad fyldes med løs sne, og sneen blandes med rigelige mængder salt. Saltet gør sneen koldere. Bland en kandefuld saftevand (gerne stærkere end du normalt ville drikke den), og hel saftevandet i plastikbægre. Bægrene placeres i kuldeblandindgen, og stilles udendørs. Når saftevandet er frossen er isen færdig. Spises med ske eller slikkes direkte af bægeret.

Igloo
Man kan bygge en igloo på forskellige måder. En måde er at samle en stor bunke sne, og derefte udhule bunken. En anden måde er at lave "sneklodser", og bruge dem til at bygge igloo'en. Man kan evt. benytte en balje til at samle sneen i, banke den hård, og så vende bunden i vejret på baljen, og brugen sneen som en klods.

Snekanon/-katapult
Byg en snekanon/-katapult, og se hvor præcist og hvor langt I kan få den til at skyde.

Sneboldekoder
Skriv en kode på en lille stump papir, og rul papiret ind i en snebold. Koden kan først løses, når man har fundet ud af, at papiret er gemt i snebolden. Hvis man gør snebolden våd, og lader den fryse til is, inden koden udleveres, bliver den en smule sværere at løse.

 

Smeltekonkurrence
Hvem laver den sne-/isbold, der er længst tid om at smelte i stuetemperatur. Boldene må ikke være større end to knyttede næver, og kan indeholde sne, is, småsten, o.lign.

Materialer

Sne, fyrfadslys,

 

Oprettet af: Arbejdstræet

Udskriv Udskriv Send til en ven Send til en ven

Om aktiviteten

Kan afvikles: Både ude og inde

 

Aktivitetsområder: Natur

 

Udviklingsområderne:
Aktiviteten understøtter udviklingsområdet Fysisk Aktiviteten understøtter udviklingsområdet Intellektuelt Aktiviteten understøtter ikke udviklingsområdet Socialt Aktiviteten understøtter ikke udviklingsområdet Åndeligt Aktiviteten understøtter ikke udviklingsområdet Følelsesmæssigt

Flere ideer

Se også andre idéer der handler om:

Koder (18)   Vinter (15)   Sne (9)