• Forside
  • Aktuelt
  • Ledere
  • Inspiration
  • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Inspiration » Ideer til aktiviteter » Vis

Memory-spil med træer

Lære om træer med memory-spil

I kan fremstille et memory-spil til at træne genkendelse af forskellige træer og planter. I kan enten finde forskellige billeder i en plantebog, eller I kan bruge egne billeder. Planlæg f.eks. en tur, hvor I fotograferer udvalgte træer og planter. Når I er ude og tage billederne, kan I så samtidig tage en snak om, hvad det er for et træ I ser, og hvordan man kan kende det.
I kan enten bruge et digitalkamera eller vælge at få et dobbeltsæt af billederne, når I får dem fremkaldt.

Klip kartonstykker ud til at lime billederne på. Det er vigtigt, at stykkerne er lige store og i samme facon og farve, så børnene ikke kan se forskel, når kortene ligger på bordet.
Hvis I ønsker at lave et mere holdbart spil, kan I evt. laminere brikkerne.
Spillet går nu ud på at I lægger alle brikkerne ud på gulvet (eller et stort bord) med bagsiden opad. Derefter må børnene efter tur vende to brikker. Passer de sammen, har de fået et stik. De to brikker lægges væk, og den - heldige - får en ekstra tur. Til sidst kan stikkene gøres op, og den der har flest udråbes til vinder. I kan evt. indføre, at stikket først er taget, hvis de kan sige navnet på det træ, de har fundet. Kan de ikke det, lægges de to kort tilbage på bordet, og en anden kan tage dem.

Materialer

karton, saks, lim, billeder af forskellige træer og planter, evt. lamineringsplast

 

Oprettet af: Arbejdstræet

Udskriv Udskriv Send til en ven Send til en ven

Om aktiviteten

Alder: Fra 8 til 9 år

 

Tidsramme: ca. 45 min.

 

Kan afvikles: Både ude og inde

 

Aktivitetsområder: Natur

 

Udviklingsområderne:
Aktiviteten understøtter udviklingsområdet Fysisk Aktiviteten understøtter udviklingsområdet Intellektuelt Aktiviteten understøtter udviklingsområdet Socialt Aktiviteten understøtter ikke udviklingsområdet Åndeligt Aktiviteten understøtter ikke udviklingsområdet Følelsesmæssigt

Flere ideer

Se også andre idéer der handler om:

Natur (53)   Spil (26)  

Arbejdstræet

Aktiviteten er en del af mærkerne: Basismærket Basismærke 2: Lind