• Forside
 • Aktuelt
 • Ledere
 • Inspiration
 • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Aktuelt » Nyheder » Marts 2012 » Familiespejderne: Nyt enhedsmærke i familien

Familiespejderne: Nyt enhedsmærke i familien

  29. marts 2012  

   

  Familiespejderne, der blev indført på landsmødet i 2010, få nu sit eget enhedsmærke. Det sker efter en omfattende proces, hvor både debat på Åben Odde og input fra ledere har været med til at forme det nye mærke. Mærket tager udgangspunkt i oplevelsen af børn og natur, og signalerer glæde og friluftsliv.  

  /upload/ms/familiespejder3.gifMed det nye enhedsmærke vil familiespejderne signaleres deres tilhørsforhold til KFUM-Spejderne.

   

  29 grupper har foreløbig startet den nye familiespejderenhed, der har 160 medlemmer.

   

  Hovedbestyrelsen vedtog det nye mærke på sit møde d. 24.-25. marts, og fulgte dermed indstillingen fra Styregruppen for grupper, arbejdsstof og ledelse.

   

  Forud gik en proces, hvor en grafiker udarbejdede en række forslag til mærket med baggrund i nogle af de ting, der kendetegner familiespejderarbejde, eksempelvis natur og fællesskab.

   

  På Åben Odde i februar bidrog workshoppen om familiespejder til det videre arbejde med mærket og udfaldet blev at der skulle arbejdes videre med 2 mærker.

   

  I slutningen af februar kunne læsere af nyhedsbrevet og Facebook kommentere på de næsten færdige mærker, hvorefter styregruppen samlede de indkomne kommentarer til det færdige enhedsmærke.  

   

  /upload/ms/familiespejdermaerke.jpg 

  Info

  Det nye enhedsmærke til familiespejderne kan allerede nu bestilles på www.55nord.dk

  Varenr. 940707. 15 kr./stk.

   

  Mærket er beregnet til at sætte på tørklædetrekanten.

   

  Hent grafikfilerne 

   

  Læs mere om mærket.