• Forside
 • Aktuelt
 • Ledere
 • Inspiration
 • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Aktuelt » Nyheder » Juli 2011 » Verdensjamboree: En mark med verdens bedste busforbindelse

Verdensjamboree: En mark med verdens bedste busforbindelse

  28. juli 2011

   

  I dag ankom 27.000 spejdere til en mark uden for Rinkaby i Sverige – ca. 100 km fra København. Dermed blev de sandede marker lige så trafikerede som hovedbanegården på en travl dag. I gennemsnit kom der én bus hvert minut hele dagen!

   

  Af Jonathan Stein

   

  De fleste busser kørte over Øresundsbroen, da København er nærmeste internationale lufthavn. Mange deltagere har også boet nogle dage hos danske spejdere inden lejren.

   

  I forvejen er der 12.000 hjælpere og ledere fra hele verden. Dermed vil der være 39.000 spejdere fra hele verden samlet til den store åbning torsdag aften.

   

  /upload/pics/jamboree2.jpg

   

  Nordisk visit

  Hvert fjerde år afholdes verdensjamboree, hvor spejdere fra hele verden mødes, og denne gang er det Sverige, der har inviteret – med god opbakning fra de øvrige nordiske lande.

   

  Ud over at mange deltagere bor i Danmark inden lejren, skal de også opleve en typisk nordisk spejderlejr.

   

  Derfor holder flere danske spejdergrupper deres egne lejre samtidig med jamboreen, hvor jamboree-deltagerne inviteres ud til en enkelt overnatning.

   

  En oplevelse man kun har én gang

  Alle deltagere er mellem 14 og 17 år, så man kan kun deltage på verdensjamboree én gang. Men mange vender tilbage som hjælpere, for en jamboree er en helt speciel oplevelse.

   

  Jamboreer er blevet afholdt næsten lige så længe, som der har været spejdere. Baden Powell, som grundlagde spejderbevægelsen, havde den tanke, at når man havde mødt en fremmed, ville man ikke gå i krig mod ham.

   

  Jamboreen skulle derfor være med til at skabe fred i verden.

   

   

  325 danskere deltagere

  Godt 325 danske spejdere deltagere, og de er delt i 9 troppe, som bor forskellige steder i lejren, så spejderne møder flere udenlandske deltagere.

   

  I løbet af lejren skal deltagerne også ud på aktiviteter, hvor de skal arbejde sammen med spejdere fra andre lande for at løse opgaverne.

   

  Også når der ikke er planlagte aktiviteter, er der lagt op til, at deltagerne møder hinanden på kryds og tværs – blandt andet gennem en række spontane aktiviteter, hvor man for eksempel kan komme og spille et spil eller mødes i en café.

   

  Info

  World Scout Jamboree 2011

   

  Sted: Rinkabyfältet udenfor Kristianstad

  Tid: 27. juli -7. august 2011
  Antal deltagere: Omkring 39.000
  Antal nationaliteter: Omkring 150


  Læs mere om på jamboreens egen hjemmeside