• Forside
 • Aktuelt
 • Ledere
 • Inspiration
 • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Aktuelt » Nyheder » September 2011 » KFUM-Spejderne starter ny gruppe op i Maribo

KFUM-Spejderne starter ny gruppe op i Maribo

  30. september 2011

  Mens KFUM-Spejderne i Danmark fejrede 101 års fødselsdag, så en helt ny gruppe verden for første gang. Maribo gruppe holdt onsdag d. 28. september sin officielle åbningsdag og allerførste spejdermøde.

  På Spejdervænget, kun 10 minutters gang fra Maribo, er der nu flyttet grønne uniformer ind i hytten.

   

  Grupperådet er på plads. De første ledere står klar, og de første indmeldelsesblanketter er blevet udfyldt.

   

  ”Det er absolut ikke hverdagskost at KFUM-Spejderne åbner en ny gruppe, derfor er det jo helt fantastisk og meget glædeligt med en sådan fremgang ”, siger formand for KFUM-Spejderne Lars Kjeld Jensen.

   

  Stort arbejde
  Gruppeleder Jesper Eriksen er den vigtigste drivkraft i projektet, og gruppen har besluttet at satse benhårdt på i første omgang kun at oprette en familiespejder-enhed.

   

  ”Før nu har vi ikke haft et friluftstilbud for de mindste børn eller deres familier i området. Det hul vil vi gerne udfylde, og samtidig vil vi gerne engagere forældrene i lokalområdet. Vi starter i en skala vi kan overskue, og så må vi jo udvide efterhånden som behovet opstår”, fortæller

  Jesper Eriksen.

   

  De første familier er allerede med på ideen, og til næste møde står der mindst seks børn med deres familier klar foran hytten.

   

  Drøm opfyldt
  For Jesper Eriksen er det en drøm gennem flere år, der nu er blevet realiseret.

   

  ”Jeg har haft tanken i flere år, at jeg gerne ville lave en særlig enhed for de mindste børn og deres forældre. Derfor er det fantastisk at se, at det nu endelig er lykkedes”, fortæller en ovenud tilfreds gruppeleder.

   

  ”Jeg har lagt en masse energi i det, fordi jeg virkelig tror på projektet. Lige nu får jegmasse positiv feedback. Distriktet såvel som kommunen bakker os op i projektet, fordi de også mener, at der er et behov for denne spejdergruppe med denne profil, så jeg er sikker på at vi nok skal blive en stærk gruppe. Lige nu er det hele meget nyt og spændende”.