• Forside
 • Aktuelt
 • Ledere
 • Inspiration
 • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Aktuelt » Nyheder » September 2010 » Socialt ansvarlige studerende – oplagte lederemner

Socialt ansvarlige studerende – oplagte lederemner

  4 distrikter i Hovedstadsområdet var sidste onsdag indbudt til ”responibility day” på CBS Frederiksberg.

   

  For godt 10 dage siden indløb en mail til administrationscenteret hvori CBS indbød ”socialt ansvarlige” foreninger til at være med til en del af studie start. CBS havde en dag hvor de studerende blev introduceret til mange aspekter af social ansvarlighed, alt lige fra miljø, alkohol og altså socialt ansvarlige foreninger.

   

  /upload/aktuelt/nyhedsbreve/thomas bang - stock-8824.jpg

  Foto: Thomas Bang

   

  Lederhvervning er et konstant fokus område både for udviklingskonsulenter og distrikterne – så muligheden for at møde optil 800 studerende skulle udnyttes, på trods af den korte tid til forberedelse. På få dage fik den lille projektgruppe, bestående af udviklingskonsulent og distriktscheferne, snakket om alt fra hvordan vi ville opfattes til hvordan vi ville møde de studerende. Ideen var enkel, ”tilbyd de studerende noget slik og tag dialogen op med dem der vil snakke”. Projektgruppen fik desuden fremstillet en række postkort med kontaktoplysninger som kunne uddeles til interesserede. I projektgruppen havde man snakket meget om hvordan vi ville blive mødt – med fordomme eller åbne sind, og lidt mod vores egne forventninger, var det åbne sind der mødte os. De studerende ville vide hvad det egentlig var vi formidlede til spejderne – så mere end en gang måtte vi forklare om spejderarbejdet grundliggende ide.

   

  Som evaluering er projektgruppen enig om at ”mødet”, hvor vi kom med slik og mødte de studerende i stedet for at vente på de kom til os, var en enkel, men også meget virkningsfuld måde at møde dem på. Alle forsvarsværker var nede, og dialogen havde et godt afsæt. Om det gav flere ledere til grupperne? – det er svært at måle lige nu, vi må holde øje ude i grupper og distrikter, men der er ingen tvivl om at de studerende gik hjem med et opdateret indtryk af det at være spejder og spejderleder.

   

  Arrangementet er lige til at kopiere til dit område – projektgruppen havde 4 dage til at sætte dette arrangement i søen, så der er nærmest ingen grænse for hvad der kan gøres hvis man har mere end 4 dage… - find jeres målgruppe, læg en plan og udfør den!

   

  Der er desuden ingen tvivl om at social ansvarlighed både er på vej ind i virksomhederne og noget studerende også godt ved ser godt ud på et CV. Her kan vi som KFUM-Spejdere tilbyde noget og samtidig få noget igen. 

   

  Morten Grouleff
  Udviklingskonsulent