• Forside
 • Aktuelt
 • Ledere
 • Inspiration
 • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Aktuelt » Nyheder » Marts 2011 » Spejderhjælpens bidrag luner i Burma

Spejderhjælpens bidrag luner i Burma

  25. marts 2011

   

  De 300.000 kr. Spejderhjælpen har givet til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Burma falder på et tørt sted.

  /upload/pics/burma.jpg

  "De penge som Spejderhjælpen har overført til os før jul, betyder meget for arbejdet med at få børn i skole i grænseområdet mellem Burma og Thailand". fortæller Jonas Nøddekær, som er udsendt af Folkekirkens Nødhjælp. .

  Han har netop været på besøg i området, hvor Spejderhjælpens penge støtter børns undervisning og fritidsaktiviteter. Børnene, som kommer fra Burma, bor med deres familier i et område, som er meget svært at komme til udefra.

   

  Skal man besøge børnene og deres skoler sejler man i flade både ad floder og går så ind gennem jungleområdet. Der er både varmt og meget fugtigt – og en stor del af året er det helt umuligt at komme frem.

  "På mit besøg har jeg talt med en lærer fra en af skolerne. Hun fortalte helt konkret, at børnene er rigtigt glade for at de kan gå i skole og lære at læse og skrive. Børnene får også historier og de lærer om, hvordan børn og voksne har det i andre lande", fortæller Jonas Nøddekær.

  Han mener, at Spejderhjælpens projekt i Burma er utroligt vigtigt, fordi det hjælper børn med at komme i skole og dermed få sig en uddannelse:
  "Det betyder meget for et fattig lands fremtid, at børn og unge er ordentligt uddannet og kan være med til at bygge landet op".

  Info

  Læs mere om Spejderhjælpen

   

  Spejderhjæpsugen 2010 indsamlede ca. Kr. 370.000, hvoraf Kr. 300.000 gik til et samarbejdsprojekt med Folkekirkens Nødhjælp i Burma.