• Forside
  • Aktuelt
  • Ledere
  • Inspiration
  • Om KFUM-Spejderne
Du er her: Aktuelt » Nyheder » Januar 2011 » Udtalelse fra Hovedbestyrelsen

Udtalelse fra Hovedbestyrelsen vedr. situationen i Tunesien

Udtalelse fra Hovedbestyrelsen,

vedtaget 22. januar 2011

 

KFUM-Spejderne i Danmark har igennem de seneste uger fulgt udviklingen i Tunesien tæt. Vi er lettede over at de tunesiske demonstrationer ser ud til at blive afløst af relativt roligere tilstande, men er dybt berørt af hvert eneste liv, der er mistet.

 

KFUM-Spejdernes formand Lars Kjeld Jensen og næstformand Lisbet Lentz mødtes med Faouzi Chaouch, én af lederne af det tunesiske spejderkorps, under den netop afholdte verdensspejderkonference i Brasilien. Her fulgte de i fællesskab udviklingen i Tunesien og drøftede dens konsekvenser.

 

Hovedbestyrelsen konstaterer, at omvæltningen i Tunesien ikke har gjort vores partnerskab med de tunesiske spejdere mindre vigtigt. Tværtimod. Tunesien er på vej ind i en ny tid med genopbygning og demokrati. Her er den direkte kontakt mellem mennesker af stor betydning. Derfor er det vigtigt for Hovedbestyrelsen at understrege at samarbejdet skal have fornyet energi, når situationen igen er mere sikker. Vi ønsker at forlænge partnerskabet med yderligere to år, for vi mener at mødet ung til ung og spejder til spejder er helt centralt for den mellemfolkelige forståelse og den bedste måde vi kan hjælpe og vise vores støtte til tuneserne.

 

Derfor vil vi bede alle spejdere med tunesiske venner bringe dem vores hilsener og fortælle at vores venskab er upåvirket og stærkt, og at vi glæder os til det næste gensyn.

Hovedbestyrelsen opfordrer samtidig alle grupper med tunesiske venskabsgrupper til at kontakte dem og sikre at de har det godt og ved at vi tænker på dem i den svære tid.

Hovedbestyrelsen har samtidig taget kontakt til Dansk Ungdoms Fællesråd, Det arabiske initiativ og Udenrigsministeriet for at tilbyde vores hjælp og samarbejde.

 

Herhjemme har udviklingen også konsekvenser, omend langt mindre alvorlige.

En planlagt tur med Spejder-Rejser for 14- til 20-årige til Tunesien i påsken er aflyst. Det giver ingen mening at planlægge en tur for unge mennesker med den aktuelle usikkerhed.

En del KFUM-Spejdergrupper har tæt samarbejde med tunesiske spejdere. Der er ingen umiddelbare konsekvenser for disse projekter.

Hovedbestyrelsen følger i den sammenhæng rejsevejledningen og tillader først rejser til Tunesien, når den igen lettes.

 

 

22. januar 2011

Hovedbestyrelsen for KFUM-Spejderne i Danmark